hahahuhuhahahuhu

aku sedang menghadapi keadaan 2 in 1 : “kegembiraan dalam kesedihan”
dpt satu berita yg menyedihkan tp pada masa yg sama rasa gembira on the other hand.

cam katun jugak feel tu. tp its true. ko bleh rsa kedua2 keadaan tu pada masa yg sama utk satu berita. hehe

bbtul katunn laa. tatau nk senyum ke nk muka monyok sepanjang masa haha.

btw thank God.
satu petunjuk agaknye.

Advertisements

ayuh membayar cukai..

arini last day nk submit e-filing.

wajib anta tau, kalo tak kena denda. silap2 masuk penjara lagik. ngeri2. mcm tak berbaloi nk masuk penjara semata2 sbb tak bayar tax. isk isk.

so, ape lagi. pegi la submit!

aku pun blum hahaha

bkn sengaja lewatkan. tp last week dh siap pegi opis lhdn msa cuti sehari aritu. tp tak bawak pulak EA form & dokumen2 berkaitan utk buat potongan tu.

pastu terkial2 mencari sume resit2 & penyata tahunan insurans. dan ape2 lagik yg bleh ditolak cukai.

mm sat gi bleh buat. kalo e-hasil tak jem arini, insyaAllah smpt submit. ;p

err perkara lain ;

the call is coming back, again. but like always, only for a while.

back to work..

baru smpai dari k.trg kul 11.30mlm td.
jem gile kat karak, nyaris TAV kerol nk dihentam dgn kete lain sbb brek mengejut kat selekoh.
alhamdulillah, semua slamat smpai.
owh, kakti je blum tentu, duk delay aje nk bertolak blk. rsanya ade yg extend cuti lagik tu kot.

sian papa, dh takde org rumah tu selain dari budak laki 2 org tu, dgn makcik sefamili.
singgah kubur mama td, mntk restu nk blk.

esok masuk keje after 2weeks on leave, tak amik kira lagi 2weeks before tu yg mmg tak masuk ofis jugak sbb out station. so bygkan la betapa malas dan seksa nye jiwa raga nk ke ofis esok. lusa sirim mai dtg berkampung audit lak 4hari. xtau la ape preparation staf2 buat. bleh tak mls nk pk, dan mengamalkan konsep “lantak la ape nk jadik”?

so wat.

gundah gulana..

sgt susah hati.
jgn pk yg bukan2 ye, ni semuanya pasal KERJA.
bulan 10 ni, spesifiknya dua minggu terawal okt ni akan jadi minggu yg sgt menyusahkan ati aku dan bakal menghuruharakan idup aku dan mungkin prestasi keje aku 😦

start dgn kesilapan aku, dan skrg aku bakal terima la bahananya, tanpa sokongan team mates.
aku tau aku silap. bulan ogos aritu most of d time aku di hosp, bermlm kat sane. berhari2 lewat pegi keje, kat ofis ngantuk amat. mcm2 la mende yg aku tak dpt pk kan secara waras masa tu.

dan aku kena ngaku la, aku makin pelupa. mende yg org cakap 5 minit lepas pun aku bley lupa dh. isk. kena start mkn kismis tiap hari ni.

iskkkkkkkkkkk. susah hatiiiiiiii nk ngadap keadaan seminggu dua ni!!~~~~