tahniah.

my bos (SUB) naik pangkat.
semua org surprised. langkau bertingkat2.
so happy for him.

kita org tau pn pagi tadi, after meeting bahagian, dia start buat ayat2 smacam.
rupanye nk bgtau, tu last meeting dia.
cam sedey lak.
baru 6 bln under dia. very nice boss. sporting gile. sempoi.
mmg rezki dia.

proven kan. nk naik tak semestinya ko pandai main kipas.
sbb bos aku bukannye jenis kipas2. very low profile. tp bbtul buat keje.
sbb tu ramai org surprised. sbb dia bukannye jenis suka xposed.

rezki dia kan. sape nk pertikaikan. he’s d best.

tadik ngadap dia. mntk ampun. sbb penah buat statement ‘makan diri’, ayat2 yg macam under estimate dia. patut la dia gelak2 query aku balik. rupanye mmg dia yg bakal naik.
tadik pagi semua pegawai lain dh pakat sakat aku. suruh aku pegi ngadap mntk ampun.

jumpa2 dia, dia dh senyum2.

“ha nape ko?”
“Dr, sy nk ucap tahniah”
“tadik dlm meeting pn ko dh ckp” smbil senyum2 nyakat.
“pastu sy nk mntk maaf”
“apsal ko nk mntk maaf lak?” pun dgn snyum2 pandang2 pegawai2 lain yg nyibuk dlm bilik skali. dh pakat gelak jahat bebudak ni.
“sbb sy penah buat statement yg cam tak brape patut je dulu kan” dowh tebal je muka nk sebut.
“aku tak kisah pun”
“Dr mmg tak kisah, tp ni haa diaorg2 ni yg sibuk2 kisahkan sgt”
“takpe la, aku paham. ko baru kat sini. maybe ko tatau hal2 kat sini lagik” dh pecah gelak satu bilik.

adeh. satu hari duk kena perli dgn bebudak sini.
patut blk kg mlm ni, tp sbb esok ade big event sambut bos baru, so demi bos yg tersayang, aku tunda balik esok. after function esok baru gerak balik.

Advertisements

welcome to 2010.

2009 tahun paling mencabar, lanjutan dari 2008, paling menduga jiwa raga, paling tidak dapat dilupakan.
tak payah la aku ulaskan semuanya. dah berderet entri yg pelbagai cerita tu. korang baca sendiri je la kalo nk baca.

harapan 2010.
4hb mula dgn tugas baru, di ofis baru, daerah baru.
bos pun baru, opismates pun baru, suasana pun baru.
semoga semuanya permulaan yang baik.

untuk keluarga.
2008 & 2009 penuh dugaan, susah senang kita sama2. sedih perit pun sama2.
semoga 2010 akan lebih buatkan kita tabah. tanpa dilupakan yang tiada bersama. memang takde galang ganti, memang takkan sama. tapi Mama tetap di hati semua.

2nd last day…

esok 31 dis 2009.
last day aku kat sini.
since 1tahun 3 bulan.

tatau la apemende rasanya haha cam takde rasa je 😉
tp sedey jugak tau, tinggal bilik aku ni, parking aku tu, dan segala mende yg jadik hak milik sementara aku kat sini la.

arini tetiba rsa meriah je opis. dia org suka aku kuar kot? owh. wat evaaa. tadik opis takde letrik, konon dh nk bg dia org balik after 2pm. suddenly, kul 12.30 letrik on semula hahaha sori la ye, terpaksa cancel plan nk kasi pelepasan. takde ong la korang arini.
aku buat sesi terjah stor arini. setahun aku suruh kemas, camtu jugak. tadik aku tibai masuk, kemas2 kan, hempas2 kan, campak2 kan. baru la sume terkial2 nk kemas. takpela, w/pun bkn utk aku pn pasni, sekurang2nye lepas jugak niat aku dari awal tahun tu.

esok jln2 sesi hi hi bye bye kat org2 jabatan sane.

4hb jan 2010.
tahun baru, tmpt baru. tugas baru, bos baru, opismates baru, stakeholders baru, daerah baru opss negeri/wilayah baru. senarai cuti umum pun baru la.
dh takde cuti2 umum sakan cam dulu 😦

hope for d best.

khamis & jumaat

smalam khamis :
Tetiba dia buat ayat gile. lantak la ko, tah ape2 ko nk sebenarnye. aritu ckp lain skrg bikin lain. dah2 la buat aku konfius, letih ler cenggini.

arini jumaat :
auditor itu sgt ENSEM!!!!!~~~~~~~~~~~~~ 😉 (ye, aku dlm mood tak brape normal skrg)
walaupun sesi dgn dia tu sgt la mencuakkkan jiwa dan raga aku. duk gertak je kejenye.
tp demi menatap cik auditor yg ensem, sy tabahkan ati, tenangkan jiwa, cekalkan semangat.
sib baik dpt OFI je. kira ok la tu, sume duk expect aku dpt NCR based pd last audit dlm. yg kena OFI tu pun sbb mende yg kecik jugak la, yg mmg langsung tak prasan impaknye.

tp kesimpulannya ati budi cik auditor sama ensem dgn muka cik auditor itu. makasih la atas budi bicara itu.

jemput2 la lagik dtg mengaudit saya ya 😉

back to work..

baru smpai dari k.trg kul 11.30mlm td.
jem gile kat karak, nyaris TAV kerol nk dihentam dgn kete lain sbb brek mengejut kat selekoh.
alhamdulillah, semua slamat smpai.
owh, kakti je blum tentu, duk delay aje nk bertolak blk. rsanya ade yg extend cuti lagik tu kot.

sian papa, dh takde org rumah tu selain dari budak laki 2 org tu, dgn makcik sefamili.
singgah kubur mama td, mntk restu nk blk.

esok masuk keje after 2weeks on leave, tak amik kira lagi 2weeks before tu yg mmg tak masuk ofis jugak sbb out station. so bygkan la betapa malas dan seksa nye jiwa raga nk ke ofis esok. lusa sirim mai dtg berkampung audit lak 4hari. xtau la ape preparation staf2 buat. bleh tak mls nk pk, dan mengamalkan konsep “lantak la ape nk jadik”?

so wat.

gundah gulana..

sgt susah hati.
jgn pk yg bukan2 ye, ni semuanya pasal KERJA.
bulan 10 ni, spesifiknya dua minggu terawal okt ni akan jadi minggu yg sgt menyusahkan ati aku dan bakal menghuruharakan idup aku dan mungkin prestasi keje aku 😦

start dgn kesilapan aku, dan skrg aku bakal terima la bahananya, tanpa sokongan team mates.
aku tau aku silap. bulan ogos aritu most of d time aku di hosp, bermlm kat sane. berhari2 lewat pegi keje, kat ofis ngantuk amat. mcm2 la mende yg aku tak dpt pk kan secara waras masa tu.

dan aku kena ngaku la, aku makin pelupa. mende yg org cakap 5 minit lepas pun aku bley lupa dh. isk. kena start mkn kismis tiap hari ni.

iskkkkkkkkkkk. susah hatiiiiiiii nk ngadap keadaan seminggu dua ni!!~~~~

worry but happy…

la ni aku rsa agak worry, tapi happy.

dan feeling tu x berkaitan dgn entri sebelum ni.

sedikit cerita ttg program aku next week, owh mulai esok la :

esok pagi taklimat LO di Jalan Duta. sambung petang pun di Jalan Duta.

sabtu pegi Jalan DUta lagi, bersekali dgn luggages yg perlu, terus cek in ke hotel yg akan dimaklumkan time tu nnti.

ahad ke KLIA, sambut ketibaan mereka2 yg perlu disambut la.

isnin hinggalah 19/20hb, aku akan berkampung di sekitar KLCC.

sekian, report utk minggu dpn.