gud news..

tuan rumah yg aku book sblum sri rampai ni msg tadi.
dia nk pulangkan duit deposit booking yg aku dh bayar aritu.

alhamdulillah.
baik ati haji tu.
patutnye dh kira burn deposit tu kan, sbb aku cancel amik rumah dia last minute.

rezeki, tgh pokai tahap gaban ni.

Advertisements

hello kitty ep.2

anak2 angkat udah smpai tghari tadi.
tuan dia anta smpai bwh rumah.
kelam kabut pepagi td pegi carik mane pet shop yg ade bukak, sbb nk beli carrier/cage & brg2 kucing.
x smpt 2,3 hari ni duk sibuk ulang alik ngangkut brg rumah.

sib baik uncle pet shop setiawangsa tu dh bukak kul 9.30pg td. siap panjang lebar aku dgr tips2 penjagaan kucing versi anak2 ni. dpt la FOC mainan kucing.

lintang pukang rumah dibuatnye, dia org ni main kejar2, panjat sane sini.
semput nengok. skali lari x reti brek, asyik langgar kaki meja makan haha. aku dgn apik bantaii gelakkk je.
kakti pn dh bwk anak2 dia melawat td, terpekik2 aku duk larang dia org ni main sergah2 & kejar2 kucing.
tp sgt la comel, adorable. bulu dia tak mcm local biasa pun. rsanye mixed local + persian. sebijik macam anjely dulu.

owh anjely tu nama kucing kita org dulu, kawan mama adiahkan. masa tu tgh hot cite kuch kuch hota hai. sbb nk amik ati mama yg sgt la geliii dgn kucing tu, kita org namakan la dia anjely hahaha dia tau pulak nama dia tu. bila panggil je sure main jeling2. dasar heroin hindustan btul. tp dia mati, disyaki kemurungan sbb dah tak terjaga. since kita org adik bradik sume dh kuar rumah smbung blaja 😦

tu baru tido tu ha. kena kurung dlm cage, baru la duk diam n tido.
tu pun duk mengiau2 buat muka kesian bila kena kurung td. xde maknanye aku nk lepas kan aje, kang bgn2 sok pagi merata2 lak bhn buangan nye tu.

nnti sok lusa kalo smpt aku upload gamba anak2 angkat ni 😉

2nd nite @Sri Rampai

lupa nk cite psl perpindahan aku eh.
mlm ni dh mlm ke2 tido sini.
dh slamat jadik warga KL aku ni, secara spesifik nye warga Sri Rampai.
sgt suka ini rumah apt, walaupun kecik je, 2bilik, 1 bilik air. dapur sekangkang kera.
tp sgt suka. tuan rumah sgt baik!!~ 😉

xde balkoni, tp byk tingkap, sbb end lot, atas skali, ade lif.
view rumah ngadap jalan, bukan blok2 orang. mcm rumah kakti kat desa pandan dulu.
parking byk. guard garang tp x byk cekadak.
jiran sbelah org navy & adiknye army (opismates la pulak)

panjang cite nk dpt rumah ni.
sblum ni aku dh siap byr deposit utk another rumah, flat kat setiawangsa.
tp bila aku gi tgk 2nd time dgn famili, rsa cam ade mende tak kena lak rumah tu.
papa dan kakti pun dh buat ayat2 cuak.
terus cancelkn rumah, termsuk la lori yg aku dh book utk angkut brg esok harinye.
deposit tu kalo ade rezki, dpt la smula.

rumah sri rampai ni kena byr lebih sket la dari bajet. tp kepuasan tidak terhingga la.
yg penting, tenang, nyaman, aman damai, sentosa, slamat.

xnak guard mcm rumah kakti yg skrg ni.
aku gado lagi baru ni dgn guard rela tu. cam s*** snap gamba kete aku pastu tampal kat guard hse. konon nye aku kerap masuk dan telah dihalang masuk smpai bila2. cam bangang tul!! the best part, kete kakti pun kena skali, bodo piang btul la. dh nama nye pun residen apartment tu kan. stupid dem dem!

barang2 masih dlm kotak, x abih2 unpack.
sbb on d same time duk kuar masuk pi carik barang2 rumah lagik.
td pi carik fridge kat warehse sale samsung, tp terlewat lak. dh abih yg murah2. tinggal yg gabak2 tu je.
pastu pegi warehse sale parkson kat the mall, beli langsir murah2, kettle elba, alas kaki etc.
not bad la, diskaun gile2 utk brg2 branded.

esok kucing lak smpai. adehh.
rumah dia pun blum beli ni.
tah smpt ke idak nk beli sblum tuan dia dtg anta.

sgt sibuk ini weekend. sakit2 satu badan. kaki tgn sume mcm duk berkeriut2. next weekend blk trg lak, amik tv + ape2 lagik brg mama dlm stor kat rumah tu.

dah dah. nk abihkan kemas baju msuk almari.
(owh aku x bgtau eh rumah ni byk gile almari & kabinet build in, dlm kedua-dua bilik, dapur, kabinet hiasan + rak tv)
psst razz : ko sure tau apsal aku suka sgt byk almari kan haha 😉

hello kitty!~~

berjaya adopt 2 ekor anak kucing yg sgt comel.
ingat nk cari sepasang, tp xde lak. dua2 girl. sama la dgn tuannya ahaks.
bleh ber’charlie angel’ sama2 di rumah baru nnti!! 😉

memula nk bg nama neo dgn lancer
tp baru prasan betina rupanye. kena tuka nama la, biar girlish sket.

ahad ni pi pick up dia org, bwk blk rumah baru.
~homesweethome~

hahahuhuhahahuhu

aku sedang menghadapi keadaan 2 in 1 : “kegembiraan dalam kesedihan”
dpt satu berita yg menyedihkan tp pada masa yg sama rasa gembira on the other hand.

cam katun jugak feel tu. tp its true. ko bleh rsa kedua2 keadaan tu pada masa yg sama utk satu berita. hehe

bbtul katunn laa. tatau nk senyum ke nk muka monyok sepanjang masa haha.

btw thank God.
satu petunjuk agaknye.