shud i feel offended?

or i’m too sensitive.

sumtimes people try to be honest with you.
its good kan.
tp kita slalu feel offended about wat they are saying.

tp tu normal kan.
feel offended. kan?

Advertisements

tahniah.

my bos (SUB) naik pangkat.
semua org surprised. langkau bertingkat2.
so happy for him.

kita org tau pn pagi tadi, after meeting bahagian, dia start buat ayat2 smacam.
rupanye nk bgtau, tu last meeting dia.
cam sedey lak.
baru 6 bln under dia. very nice boss. sporting gile. sempoi.
mmg rezki dia.

proven kan. nk naik tak semestinya ko pandai main kipas.
sbb bos aku bukannye jenis kipas2. very low profile. tp bbtul buat keje.
sbb tu ramai org surprised. sbb dia bukannye jenis suka xposed.

rezki dia kan. sape nk pertikaikan. he’s d best.

tadik ngadap dia. mntk ampun. sbb penah buat statement ‘makan diri’, ayat2 yg macam under estimate dia. patut la dia gelak2 query aku balik. rupanye mmg dia yg bakal naik.
tadik pagi semua pegawai lain dh pakat sakat aku. suruh aku pegi ngadap mntk ampun.

jumpa2 dia, dia dh senyum2.

“ha nape ko?”
“Dr, sy nk ucap tahniah”
“tadik dlm meeting pn ko dh ckp” smbil senyum2 nyakat.
“pastu sy nk mntk maaf”
“apsal ko nk mntk maaf lak?” pun dgn snyum2 pandang2 pegawai2 lain yg nyibuk dlm bilik skali. dh pakat gelak jahat bebudak ni.
“sbb sy penah buat statement yg cam tak brape patut je dulu kan” dowh tebal je muka nk sebut.
“aku tak kisah pun”
“Dr mmg tak kisah, tp ni haa diaorg2 ni yg sibuk2 kisahkan sgt”
“takpe la, aku paham. ko baru kat sini. maybe ko tatau hal2 kat sini lagik” dh pecah gelak satu bilik.

adeh. satu hari duk kena perli dgn bebudak sini.
patut blk kg mlm ni, tp sbb esok ade big event sambut bos baru, so demi bos yg tersayang, aku tunda balik esok. after function esok baru gerak balik.