takziah..

pepagi ni aku dh dikejutkan dgn sms dari raz. ayah dia meninggal mlm tadi.
rsa sedey jugak, sbb aku pun kenal ayah dia, penah jumpa msa pegi kenduri kawin raz-nora.
baik sgt, suka bercerita.

teringat saat-saat camni msa mama pegi aritu.
rsa lost amat, mcm tak caya, terawang2, mcm jasad je wujud, isi tah kemane pegi.
orang lain abih khatam satu surah yassin, aku pulak tak abih2, sbb tiap ayat aku duk nangis.
tiap2 mlm duk menung teringat2 saat duk berkampung kat hosp jaga arwah, gilir2 dgn adik bradik berjaga baca yassin/Quran tepi mama.

tapi aku pecaya, raz lagi kuat semangat dari aku, knowing her.

hsemate, aku tau xde ayat terbaik dlm keadaan skrg, cuma BE STRONG. ko ade nora to share with. as anak sulung, mak ko pun perlu moral support se maksimum mungkin dari ko skrg.

alFatihah utk arwah.

Advertisements