@hometown – kaytee

baru smpai kaytee kul 4 pagi tadi, dgn kerol.

kali ni terasa sgt kosong bila smpai rumah.

biasa ade yg menyambut kat muka pintu.

biasa ade yg sibuk tanye dh mkn minum ke.

biasa ade sibuk prepare kan bilik utk yg balik ni.

biasa ade yg dh sibuk tanye nk brekfes ape.

mmm biasa nye la…

tapi kali ni, dh jadi luar biasa.

balik, sekadar balik. kosong amat.

mama, semua org miss sgt.

Advertisements

ayuh membayar cukai..

arini last day nk submit e-filing.

wajib anta tau, kalo tak kena denda. silap2 masuk penjara lagik. ngeri2. mcm tak berbaloi nk masuk penjara semata2 sbb tak bayar tax. isk isk.

so, ape lagi. pegi la submit!

aku pun blum hahaha

bkn sengaja lewatkan. tp last week dh siap pegi opis lhdn msa cuti sehari aritu. tp tak bawak pulak EA form & dokumen2 berkaitan utk buat potongan tu.

pastu terkial2 mencari sume resit2 & penyata tahunan insurans. dan ape2 lagik yg bleh ditolak cukai.

mm sat gi bleh buat. kalo e-hasil tak jem arini, insyaAllah smpt submit. ;p

err perkara lain ;

the call is coming back, again. but like always, only for a while.

song of d day

Nokhtah Cinta – Hafiz AF7

Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran

Ternyata kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya

Korus
Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku di perlukan

Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini
Perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya

***latest lagu feveret***

takziah..

pepagi ni aku dh dikejutkan dgn sms dari raz. ayah dia meninggal mlm tadi.
rsa sedey jugak, sbb aku pun kenal ayah dia, penah jumpa msa pegi kenduri kawin raz-nora.
baik sgt, suka bercerita.

teringat saat-saat camni msa mama pegi aritu.
rsa lost amat, mcm tak caya, terawang2, mcm jasad je wujud, isi tah kemane pegi.
orang lain abih khatam satu surah yassin, aku pulak tak abih2, sbb tiap ayat aku duk nangis.
tiap2 mlm duk menung teringat2 saat duk berkampung kat hosp jaga arwah, gilir2 dgn adik bradik berjaga baca yassin/Quran tepi mama.

tapi aku pecaya, raz lagi kuat semangat dari aku, knowing her.

hsemate, aku tau xde ayat terbaik dlm keadaan skrg, cuma BE STRONG. ko ade nora to share with. as anak sulung, mak ko pun perlu moral support se maksimum mungkin dari ko skrg.

alFatihah utk arwah.