2nd last day…

esok 31 dis 2009.
last day aku kat sini.
since 1tahun 3 bulan.

tatau la apemende rasanya haha cam takde rasa je 😉
tp sedey jugak tau, tinggal bilik aku ni, parking aku tu, dan segala mende yg jadik hak milik sementara aku kat sini la.

arini tetiba rsa meriah je opis. dia org suka aku kuar kot? owh. wat evaaa. tadik opis takde letrik, konon dh nk bg dia org balik after 2pm. suddenly, kul 12.30 letrik on semula hahaha sori la ye, terpaksa cancel plan nk kasi pelepasan. takde ong la korang arini.
aku buat sesi terjah stor arini. setahun aku suruh kemas, camtu jugak. tadik aku tibai masuk, kemas2 kan, hempas2 kan, campak2 kan. baru la sume terkial2 nk kemas. takpela, w/pun bkn utk aku pn pasni, sekurang2nye lepas jugak niat aku dari awal tahun tu.

esok jln2 sesi hi hi bye bye kat org2 jabatan sane.

4hb jan 2010.
tahun baru, tmpt baru. tugas baru, bos baru, opismates baru, stakeholders baru, daerah baru opss negeri/wilayah baru. senarai cuti umum pun baru la.
dh takde cuti2 umum sakan cam dulu 😦

hope for d best.

Advertisements

hari ni hari dia…

kekadang bila tgk ape yg orang lain dpt kan,
terdetik jugak bila aku pulak akan merasa camtu.

tapi.

kalo kita percaya pada aturan yg dah ditentukanNya kan,
mesti kita perasan ada mende yg kita dpt, yg org lain pulak tak dpt.

kekadang.
kita lupa bersyukur dgn apa yg kita ada.
selalu sgt cam gitu.
padahal, dah brape byk Tuhan bagi pada kita kan. kita je yg taknak perasan.

Episod Mama : Hari ke-43

“papa camne dh? ala cari la mama baru sorang buat teman”
“xde plan nk cari mak baru ke? bley tengokkan bapak ko”
“kena cari pengganti ni, ade org bleh tengokkan rumah ni”

mintak maaf mntak ampun kalo aku terkasar bahasa, tp utk pengetahuan semua yg mungkin belum mengalami dan merasai situasi mcm keluarga aku skrg, ingin aku ingatkan bahawa statement2 seperti itu adalah SGT KURANG AJAR utk dicakapkan kepada keluarga arwah yg pergi pun baru 40 hari. bukannya tidak boleh, tapi WRONG TIMING, WRONG PLACE, WRONG PERSON to talk to.

no matter ape niat ko ckp skali pun, nk bergurau ke skadar nk timbulkan mood ceria ke (konon) ape ke, sorry, not dat kind of joke we are looking for rite now. aku tatau camne orang2 lain accept dat kind of joke, tapi sorry aku mmg tak boleh terima. seriously tak boleh utk msa skrg. ya, saya sgt sensitif ttg hal2 ini sekarang, dan tatau sampai bila. so tlg jgn buat joke mcm itu dgn saya utk masa sekarang.

sori, emo. maybe bukan korang, tp skadar share the feeling of it. seriously, mmg menyakitkan.

khamis & jumaat

smalam khamis :
Tetiba dia buat ayat gile. lantak la ko, tah ape2 ko nk sebenarnye. aritu ckp lain skrg bikin lain. dah2 la buat aku konfius, letih ler cenggini.

arini jumaat :
auditor itu sgt ENSEM!!!!!~~~~~~~~~~~~~ 😉 (ye, aku dlm mood tak brape normal skrg)
walaupun sesi dgn dia tu sgt la mencuakkkan jiwa dan raga aku. duk gertak je kejenye.
tp demi menatap cik auditor yg ensem, sy tabahkan ati, tenangkan jiwa, cekalkan semangat.
sib baik dpt OFI je. kira ok la tu, sume duk expect aku dpt NCR based pd last audit dlm. yg kena OFI tu pun sbb mende yg kecik jugak la, yg mmg langsung tak prasan impaknye.

tp kesimpulannya ati budi cik auditor sama ensem dgn muka cik auditor itu. makasih la atas budi bicara itu.

jemput2 la lagik dtg mengaudit saya ya 😉