kisah keje gile & GPS…

dua perkara arini.

perkara 1 :
tghari tadi ke putrajaya, ade meeting.
after meeting ke bangi, jumpa adik aku si k-rol utk melaksanakan satu tugasan gile. dan aku harap keputusan gile ni berbaloi utk jangka masa panjang (nnti aku stori ape kemende nye tu bila dh konfem nnti ye 😉 raz, sila buat2 tatau walaupun ko mungkin tau ok)

perkara 2 :
otw back ke s.alam, aku termasuk ke highway tah mane2. skali bru prasan aku dh silap arah. sume signboard tulis seremban, nilai, jb sahaja, takde pun shah alam.
x pasal2 u-turn kat putra mahkota. dh pusing tu pun aku bley silap masuk kesas pulak. tak pasal kena lalu overall 4 tol. abih gak la dlm rm10 lebey. aku rsa mmg aku patut ade GPS!!!!

aku smpai rumah kul 10.15mlm.

ngantuk.

tdo.

sori, tak paham takpe, sbb aku mmg weng arini.

……………………………………………………………

Advertisements

tidak aku bersuara…

mlm ni berjaya abiskan satu lagi novel norhayati berahim – tidak aku bersuara.
mcm biasa, at d end of d story, mata bergenang.
kali ni aku rsa cam nak tembak setan2 yg duk makan anak pinak tu. x patut jadi manusia lagik dah.

semoga adik bradik, anak cucu cicit, sedara mara, kawan2 kita semua dilindungi dari perkara2 sedemikian.

sepi

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

lagu Sepi – Yuni Shara.
takde kena mengena idup dan mati, teringat sbb baru tgk cite dia kat tv smalam. suka hasil kerja khabir bhatia.

~Cuci The Musical~

kuciwa.
tiket byk dh sold out.
yg tinggal tiket harga rm100++ je 😦
isk.
worth it tak worth it beli tiket mahal cenggitu?
PGL yg dh konfem best tu pun aku beli tiket murah je.
isk.
apsal la lambat sgt cek tiket??!!! kan dh rugi!

tp, kalo ade yg sudi blanje tgk pun aku alu2kan. tak mahal, rm113 je! yg penting tanda ingatan dan persahabatan kan 😉

updated :
ade lagik tiket rm43 tu rupanye. dlm website kata dh takde. rupanye bila aku call kaunter terus td, ade lagikk!! dia pulak terkejut bila aku ckp dlm website mention not available dh tiket rege tu. “ok ok miss, i’ll check it back, maybe ade kesilapan technical smasa update”. ingatkan dia terus nk amik booking aku, skali terus letak tepon! bila tepon balik, rupanye dh kul 1 tghari. opis dh tutup! ampeh! kena la tunggu senin nih. harap2 sempat lagik.

cuti raya…

cuti aku officially start 18hb aritu, smpai 27hb. balik kg mlm raya. dan arini raya ke5 dh kembali di KL. mmg tak masuk opis lagik, tp sbb mama kena warded smula kat hukm arini. so semua pakat balik awal la.

tahun ni buat pertama kali aku rsa tenang gile travel balik raya. jalan/highway/hentian2 yg sangat la lengang. even expected memula tu jem bangat la kan. maklum la mlm raya. rupanye tak. sama la jugak tadik. sgt la bersukaria aku dgn krol drive all d way balik ke trg dan kembali ke kl. smpai konpius gak aku, ade highway lain baru bukak ke smpaikan LPT tu kosong je hahaha dh la aku ingatkan yg FREE-TOL tu sepanjang arini (24hb kan), rupanye smpai 5pagi je. cehh. 5 pagi tu kita org bru smpai dungun!!! cit podah! bg free time cenggitu. mmg la tak ramai org. bak kata sorang pengguna LPT dlm paper arini “takkan la kami nk pertaruhkan nyawa semata2 utk dpt tol free tu, kul 12-5 pg tu kan time org ngantuk2, lalok2” . cam tak ikhlas lak bg free kan. ye la ape la sgt nk bandingkan untung rm21 tu, dgn nyawa satu keluarga dlm kete. takpe la, yg penting kita org slamat smpai.

gamba raye? kalo mood aku baik, aku upload la nnti. dlm kamera abgmir. dia lak dh fly gi langkawi arini. mmm.

selamat hari raya 2009

(dari notes fs, copy paste aje- ye aku mmg tgh dlm mood MALAS)

tgk kemeriahan semua orang bersiap nk sambut raya, aku mcm takde feel je.
maybe sbb keadaan famili skrg. mama duk kuar masuk hosp, even minggu ni 5hari kat hosp, mmg kalo ikutkan kita org ingat dh beraya kat KL la tahun ni (aku dh siap berangan nk gi sogo pagi raya haha), sbb doktor tak bagi dia kuar, weak sgt.

kalo ikutkan mmg kita org adik bradik dh siap amik cuti since smalam 17hb, mmg plan nk balik kg la tu cam dulu2. tp sbb keadaan mama pulak camtu, so ding dong la plan blk kg kita org. smpai la smalam, doktor dh bg green light mama bley kuar arini utk beraya dgn famili. so abgmir terus cek tiket flight utk papa mama blk trg, tp yg available cuma pagi raya. have to la jugak, daripada tak balik langsung kan.

so kita org adik bradik lak akan balik maybe one day before raya or malam raya tu sndiri. yg tak penah2 aku buat slama ni. huhuhu sure syahdu je balik kg mlm raye smbil dgr lagu raya eh hehe. tu baru btul2 feel lagu “balik kampung” namanya.

owh sebenarnye ape yg aku nk share dgn korang, “APPRECIATE MASA BERSAMA KELUARGA”. sbb we never know ape akan jadi pd masa akan datang kan. slama ni hari raya tu hari plg ditunggu la dlm famili. sbb semua org ade, operasi kemas rumah sblum raya, adegan2 adik bradik nk gi smayang raya, berkonvoi gi raye rumah sedara mara, main mercun malam2 raya (opss sila abaikan), open house raya ke3 yg tak penah miss tiap tahun dari aku kecik lagik, ramai dtg just utk rasa special meal dari mak aku – soto ayam. sedapp!!!

yg mana semua tu kita org sgt miss since raya last year n tahun ni. kalo ade pun maybe tak meriah mcm dulu. mmg takkan serupa dulu. so aku harap korang, kekawan yg balik beraya bersama keluarga, appreciate la masa bersama keluarga ni, senang ckp, beraya la bersungguh2. sbb kita tatau akan datang, ade peluang lagik tak kite spend masa dgn famili macam tu. macam aku, tak penah terpk mende2 camni akan jadik dlm famili. dh jadik camni, serba tak kena semua mende dibuatnya.

tp ape2 pn life still goes on. yg penting, masa masih ada.

selamat hari raya utk semua.
maaf la kalo ade terkasar bahasa, tersilap kata, tersalah laku sepanjang perkenalan kita.
mungkin ade yg tersengaja atau tak sengaja langsung. tp korang pn tau, aku ni kan sengal skit orangnya. buat atau ckp ape2 pun selalu tak pk panjang. so sori sgt kalo ade yg penah terasa. mungkin aku yg tak perasan.
yg nk bertolak balik kg tu, semoga selamat dalam perjalanan pegi dan kembali. kalo ngantuk2 tu singgah2 la kat petronas, kan ade kempen coffee break, bley kopi free. ha aku dengar gardenia pn ade sponsor twiggies, ade rezki korang dpt la ;p

semoga hari raya tahun ni yg terbaik utk kita semua.