1001 ceritera…

memandangkan laptop aku dh kembali (yibba yibba!!!), dan aku-mama pun dh ok smula, so aku rsa skrg mood aku berada di tahap yg terbaik utk aku bebel panjang skit kat sini (giler hape ko lin, kul  4 pagi ni??!!!). iye saye tgh weng skrg. dan saye mau menaip panjang, sila bg laluan. tq

ceritera 1 :

actually aku jarang menaip sbb laptop aku masuk bengkel. alkisahnye laptop aku dibawak ke china bulan jan aritu, pastu terus ia bermastautin di sane di bwh jagaan adik aku smpai la dibawak balik smula pada mac. malangnye, bila balik tu, ia fail ujian saringan kesihatan, rupanye dah dijangkiti virus2 yg pelik (china maliii). maka dimasukkan la ia ke dalam bengkel sehingga dibaik pulih semula. muahhh muahhh!  😉

ceritera 2 :

ex-hsemate ku, puan raz & suami, en. nora telah mendapat anak perempuan yang diberi nama NUR ADLINA  😉 tak payah la aku komen lelebey kan, ramai yg tak puas ati tu hahahahaha takpe, korang chup siap2 nama anak ke2, ke3 dia orang tu hehe. so puan raz dan en nora, selamat menyambut orang baru dan selamat menghargai tido2 malam anda 🙂

ceritera 3 :

aku ke sabah 8-13 mei aritu. bukan atas urusan keje. tp cuti2 mesia yg dirancang dari bulan 1 aritu (rancang ka??). tp sgt puas ati, mcm2 cerita. lain entri la ye. smbil lalu je ni.

ceritera 4 :

aku terlampau byk out station skrg. terlampau kerap, smpai tahap lugaa tgk mknn hotel.  series aku miss masakan rumah (mcm la kerap sgt pun mkn kat rumah slama ni). tu yg duk buat aku agak serabut lately tu.

ceritera 5 :

mama : adik ade byk lagi ke cuti?

aku : bley lagi la kalo nk buat trip ke china lagik (gelak gedik)

mama : kalo gitu,  mama nk book cuti adik koman2 pun 2minggu.

aku : gi china lagi? (dh start muka cuak)

mama : mama nk ajak gi umrah. teman mama.

aku : owh, ok (cam bingung jap)

hampir 24 jam pastu, baru aku cam t’sedar, mama ajak aku gi mekah buat UMRAH, bukan gi SABAH beli belah!!  tempat yg aku tak terpk aku akan pegi dlm masa terdekat ni (meaning : few years ni la).  aku terdiam lagi. lagi. dan lagi. (sambil membelek surat khabar, cari tempat yg ade buat kursus umrah dlm masa terdekat ni)

ceritera 6 :

owhh sudah pukul 5 pagi?!! ni bahana xcited terlebey dpt laptop smula la ni. maka dgn itu ceritera2 ini berhenti di sini saje dulu. bersiap sedia la utk ape yg sepatutnya.

subuh! subuh!!

Advertisements

happy birthday papa

30 mei 2009 – besday papa yg ke …

jap (2009-1945 = 64).

owh yg ke 64 tahun (mntk maap la, anakanda mmg lemah bab2 kira umur ni 😉 )

semoga papa terus sihat sejahtera, dipanjangkan umur, dimurahkan rezki, diberkati, ceria, bahgia dan sentosa selamanya.

p/s : mama dh bg respon cam biasa. sib baik emo dia dh ok. kalo tak, konfem muka aku selebet lagik seminggu dua.

permulaan yg tak best..

lama aku tak merepek kat sini. bukannye tak jenguk. tp tiap kali jenguk, cam takde mood nk cite panjang. cite nye banyak nk bgtau. susah jugak main ikut mood nih. kalo memanjang takde mood, silap2 banned la blog nih.

aku nk cite pasal trip gi swak (punye la lama dh kan haha), pastu trip gi sabah (ni paling update). byk aku nk cite. tp bukan skrg. aku rsa sgt tak best skrg, takde mood jugak, tp aku paksa diri menaip (penah dengar, paksarela?)

sbb?

aku baru je buat mama kecik ati tadik 😦 dosa kan. dh la baru lepas hari ibu.  aku bukan sengaja, takde niat langsung. tp tah la, aku ni kalo tgh serabut, cakap ape pun main lepas je tak pk panjang. bila tersedar, dh terlambat nk tarik balik. semua org prasan mama kecik ati dgn aku tadi. tp ape daya, aku ngadap tadi pun dia buat tak endah dah. last2 otw back dari desa pandan tadi aku text kat dia, say sorry. tp takde reply.

isk. hari isnin esok bermula dgn perasaan yg sgt tak best.