gaya kunci basikal apekah ini…

gaya apakah itu

gaya apakah itu

dlm duk belek2 folder gamba zhuhai, jumpa gamba ni. gaya kunci tayar basikal yg aku jumpa msa teman mama jogging blakang hospital kat zhuhai dulu. agak nye akar2 pokok kat sane kebal, tak bleh potong kot.

Advertisements

kenapa org suka kursus/mesyuarat di KL?

now i know…..

1- byk tempat shopping keliling hotel.

2- byk tempat lepak such as kedai mamak, kopitiam etc keliling hotel.

3- byk stesen transport awam keliling hotel.

4- byk side entertainment keliling hotel.

5- byk alasan utk tidak pulang ke opis w/pun program abis pukul 12 tghari, terutamanya apabila jatuh pada hari GAJI MASUK <silap besar la tu>

mmmm now i know…..

sbb since isnin aritu aku ade program di hotel federal BUKIT BINTANG KL. tgk BUKIT BINTANG tu pun aku rsa korang dh bley agaknye camne keadaan keliling hotel tu kan. kalo dh parking pun dlm bangunan lowyat, so lu pikir la sendirii ye.

dengarnya, middle april sekali lagi akan dipanggil meeting di situ. suka korang kat situ ye. mmmm.

kuching – here i come!!~~~

aku akan ke SARAWAK ahad smpai khamis dpn!!

sronok  sronok!! seumur idup aku, even sepanjang masa keje ni, tak penah smpai ke sabah sarawak sane. tak penah dpt peluang ke sane. ye la, gelak la korang. tau la korang penah smpai. tp tu la kenyataannya. kesian aku tau sob sob.

dats y awal januari aritu msa junior aku ajak pi sabah mei ni, terus je aku setuju. tp tu  cuti2 sndiri la. promotion airasia n hotel murah gile time tu. terus book <opss cuti blum apply nih!!> 8-13mei ni, gamble gile.

then msa tgh kursus kat hotel federal kl kelmarin, membe aku call dari opis. ckp ade surat panggil mesyuarat kat sarawak minggu dpn!! xcited gile aku hahahaha tak kira la pegi atas sbb keje pn, yg penting, dpt peluang jejak kaki sane. aku akan pastikan aku bergamba dgn tugu kucing yg aku duk nampak dlm tv n majalah je slama ni. huh! and aku nk pilih  sndiri kek lapis yg pelbagai tu, yg slama ni duk order je dari org yg pi sane. dan aku nk tgk sndiri tikar sarawak yg duk jadi sebutan sgt tu <eh tikar sarawak bley angkut naik flight ke ha?>

ah tak kira la, yg penting, sukeee nyeeeee!!!!!!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~

terubuk ikan masin anyone?? 😉

takziah….

“jie, takpe ke last minute tukar org pegi cndt sotong tu? kawan aku sorang kena gi out station time tu”

“Sori, jie involve dalam kemalangan. Sorang meninggal, dia parah kt muka. sume program dia cancel. dari abg jie.”

menggigil aku masa baca msg dari abg dia. sbb memula tu aku cuma nampak perkataan kemalangan dan meninggal. terus aku call nombor dia. mak dia angkat. sempat tanya skit sebanyak keadaan dia. dah empat hari rupanya eksiden di genting sempah. otw back dari perak, pegi aktiviti hiking dia tu.  naik kete kwn dia.

jie, semoga ko beransur baik ya. aku doakan.

salam takziah pada keluarga kawan dia yg kehilangan.

al-fatihah……

mimpi lagi…

“makcik, ko sibuk ke?”

“err <diam kejap> ko tepon ni nak bagitau ape2 kat aku ke?”

“ha? takde la, apsal? tak bleh call ke?”

“bukan camtu la. mmm 2,3 hari lepas aku baru mimpi pasal ko. ko datang bgtau kita org yg ko nk kawin ke tunang tah. sbb tu aku terkejut jap bila ko call. teringat balik mimpi tu. btul ke ko nk bgtau aku tu?”

“err actually tak. tapi tatau la kot2 masin mimpi ko nnti tu <gelak> biasa ko mimpi2 ni bbtul jadik ke sebaliknya? ”

“tatau la pulak. tak penah noticed sblum ni <gelak>”

“ceh”

dialog tersebut berlaku pagi tadi ketika aku menelefon sorang kawan dari opis.

tah. saje nk share.