ahaaaa!

tetiba aku terpk nk buat sumthing. sumthing new, kena mengena dgn salah satu resolusi tahun nih.

ahaks.

isk. ala. laptop pulak berada nun jauh di china. takpe. bleh tunggu lagik 2,3 minggu utk start.

😉

p/s : aku kepingin nk pegi rumah PENA next week, 7hb. dua blogger feveret aku perform dat nite. tp, aku takde teman.

Advertisements

kaki kerusi yg bodo!!!

hari kerja aku bermula dgn kisah yg sgt tragis.

kain baju kurung aku koyakkk!!!! bodo punye kaki kerusii!!!

iskkk sedey, baju kesayangan, pakai kekadang je sbb sayang sgt. mana taknya, tu la baju adiah dari bonda terchenta, sempena hari graduasiku tahun 2004!

ahh kaki kusi yg bodo!!! takde baju lain ke ko nk koyakkan!!

eiiii@#(*@)*#@$@$)*&#(*&$ nyampahhh!!!

welcome back

akhirnye dpt log in blog sndiri. bengong btul internet kat china!!!! dlm byk2 website, wordpress yg dihalang nyer!! ampeh.com.my btul la.

well, here i am. arini bru masuk opis, after 16days on leave. tp kul 8.15 pg tadi dh gerak ke putrajaya, attend meeting dari pagi smpai petang, dan sambung esok lak! dan skrg singgah opis smula, sbb setel kan few things. terkedu jap tgk pelbagai surat/memo/blablablabla atas meja ni. start today till 29hb (stakat yg aku smpt baca surat2 atas meja ni la) tiap hari aku ade meeting pelbagai. semuanya yg perlukan urgent data n paperwork. giler hape. mane smpt! mmg la aku tak cuti raye cina, tp CUTI jugak la!!!

arghh! ilang mood nk cite panjang pasal trip to zhuhai. miss mama dah. camne la kakti & pezal jaga dia pulak. (smalam dlm skype mama ckp bihun sup aku buat lagik sedap dari kakti hakhakhak ye la, ade ke patut dia letak 4 CEBOK air dlm periuk rice cooker tu, bak kata laki nye, jadik la bihun air hahahaha ala, tau mama buat ayat amik ati aku je tu)

nnti sambung kemudian la. berhelai2 lagik surat tak tgk ni. tatau dh mana nk start. isk isk.

Salam Awal Muharam dan Happy New Year

kat mane korang time ni? sure ade yg tgh layan bunga api kat klcc ke, konsert ambank (er kat klcc jugak kan), round2 kl ke (or lebih tepat lagik, stuck dlm trafik jam memalam buta ni haha).

aku? layan csi dari kul 10 tadik dgn abgmir. sblum tu tgk cite “pemanduku jutawan”. sorang membe beriye2 suruh tgk tv3 kul 10.15. rupanye cite “dia” hahahaha tau la ko artis pujaan aku.

hari ni sakit kepala teramat. dh la meeting tak abih2. smpai loya2 tekak tahan sakit. balik rumah terus telan panadol, mandi, tido. bangun pn sbb trima panggilan yg pelbagai. (abgmir pun nk main tepon2, padahal dari bilik sebelah je, cet!)

berbalik kepada kisah sambutan tahun baru, seingat2 aku la, tak penah lagik kot aku celebrate new year, i mean pegi mane2 konsert celebration ke count down session ke ape ke. abih2 pun kuar minum je dgn membe2 di kawasan sekitar haha. kalo ade pun, konfem bukan kehendak aku sgt tu, atas sbb kekawan aje. tp rsanye mmg takde la. tatau la nape, tp mmg aku sgt tidak suka tempat atau keadaan yg sgt hectic/serabut/sesak. kalo tak, masakan aku sgt2 menolak kalo akak ipar aku ajak pi one utama. uiii sgt tidak berminat dgn tempat itu. dah la besar bangat, parking sane sini, jalan jem, orang ramai arghhhhh!! tapi kalo pegi pun, ade sbb penting la tu. contohnya ade sales gile baban Wh. akak ipar yg sungguh obses dgn sale tu bersungguh ajak aku pegi, siap umpan dgn baju2 yg dia dh beli sebelum tu. aku pun ikut la jugak, siap bersyarat, parking bbtul kat area yg dkt nk naik kedai Wh. so takkan melencong atau lalu crowd orang yg ramai2 utk smpai ke kedai tu.

so ape resolusi tahun ni?

mmm yg paling utama, aku nk spend more time dan fokus dgn famili, especially parents. since ape yg jadik pd tahun 2008, mmg aku rsa sgt2 responsible, dan sedar betapa quality time dgn famili tu sgt valuable, no matter how busy u are. jgn tunggu sumthing bad happen, baru ko nk terhegeh2 tunjuk concern. masa tu, maybe semuanye dh terlambat, dan ko jugak yg akan menyesal kemudian. believe me, i knew it. dan dlm pada itu, aku bersyukur sgt, sbb diberi peluang lagi utk betulkan ape yg aku dh terlepas pandang, kurang perhatian kat mak ayah aku. Tima kasih Tuhan. maybe aku bukan anak yg paling baik, yg paling mampu, yg paling boleh diharap, yg paling solehah or watever , tapi sekurang2nye aku sndiri tau aku dh cuba semampu mungkin utk buat yg terbaik. biar lah orang nk kata ape, tp aku sndiri tau, tu cukup. ni semua bukan hanya ttg duit semata, tapi spending time, moral support, understanding, patient, sensitivity dan mende yg lain sewaktu dgnnya. kalo tak mampu bg duit, bagi la moral support. kalo tak mampu jugak, jdik la gud listener whenever needed. ape2 aje, yg penting, there’s sumthing u did for them.

ttg keje. 2009 will be a tough year for me. new place, wif d new bosses, new teammates. dan expectation big bos sgt tinggi. last 2weeks, dia panggil aku dan sorang lagi officer, brief kita org apa expectation dia next year. ahh mati kutu jugak dibuatnya nk start semua tu. especially bagi aku yg baru nk stadi pasal service dia orang ni. challenging sebenarnye. dan aku harap bila aku balik dari china on d 19th, aku bleh concentrate dgn projek dia ni. skrg ni mmg tak smpt nk sit together dgn semua staf utk diskas psl tu, sbb duk attend meeting yg pelbagai (bosann!), cuti pun pelbagai. hectic jugak kejar masa nk siapkan few things before start on leave 3hb nih. tahun 2009 la yg akan tentukan prestasi/kebolehan aku handle unit tu nnti. sbb masuk situ pun dh end of 2008, sambung keje orang je (terima sumpah seranah on behalf actually). so 2009, insyaAllah.

d new me. personally, aku nk rebranding smula AKU. sbb aku rsa aku dh lama sgt lost dgn social life aku. sgt2 lost, aku nyaris ilang kawan2 (ke mmg ade yg dh ilang??). aku nyaris kena penyakit kemurungan pulak tu (chup! bukan doktor kata, aku sndiri yg anggap camtu). cukup la kan. menyesakkan jiwa. aku nk buat sumthing FUN, EXCITING dan ENJOYING. ape mende nk buat tu, jeng jeng jeng!! hahahaha (poyo je kan) – klu : sila rujuk semula entri mencari hobi baru 😉

financial management. dis year jugak aku nk manage financial aku properly. actually last year dh gud start, buat potongan gaji utk saving a few accounts, dan investment dgn insurans. ye la, nk harapkan sendiri simpan manually, takyah mimpi la. dari bank A nk ke bank B, smpat duit tu terlencong ke mane2 dulu, and last2 nothing. so tahun ni, aku nk tambah skit saving tu semua. (haa korang jgn nk pk lain lagik. takkan simpan duit utk kawin semata, macam la mende lain tak payah simpan duit. isk)

asset management. alhamdulillah. 27.12.2008. tarikh yg bersejarah dlm idup aku rsanye (opp skali lagi, tidak berkaitan dgn perkahwinan ye, tak semestinya hari kawin je dikira tarikh bersejarah dlm idup pun), berjaya mempunyai satu aset lagi, yg aku tak terpikir akan dpat seawal ini. di kala financial aku sgt flip flop. takpe, mesti ade jalan nk setelkan nya tu. yg penting, mende tu dh dlm tangan. so by next year, kena pandai manage new asset la pulak.

so rsanye tu je yg aku ter pikir skrg. tahun 2008 mmg sgt2 menduga jiwa raga aku. rsanye ni la tahun yg paling mencabar dan penuh dgn bad + negative things happened. apa yg dirancang tidak kesampaian. yg tak disangka pulak yg menimpa. famili, personal, keje, kekawan. semua datang skali tahun ni, all in one package.

dan sbb tu la, aku harap sgt2, tahun 2009, akan mula package yg baru. satu persatu yg baik kembali semula dlm idup aku. insyaAllah. aku pecaya pada satu perkara, apa yg Tuhan duga, amik dari kita tu, dia akan balas balik berpuluh kali ganda lagik baik dari apa yg kita ada sebelum ini. doakan yg terbaik utk aku eh. dan juga utk korang semua.

HAPPY NEW YEAR!!

p/s : wah dh lama tak buat entri panjang2 ni, lepas gian kot haha