mencari hobi baru

aku bru prasan, yg aku dh lama takde hobi baru.
hobi sblum ni? standard cam rakyat2 jelata lain la “membaca” dari dulu smpai skrg, tu aje la hobi aku.

aritu kononnye dh start dgn water rafting, konon nk dijadikan hobi baru la. tp since pegi skali kat gopeng tu, dh takde pegi lagik dh. haha. bukan sbb ngeri pun, tp tak kesempatan, takde kawan yg nk join. hukhuk. tp mmg syok la main tu. thriller giler!!!!

ade jugak survey2 paragliding. uii gile ganaz hobi tu. haha siap dpt kontek org yg biasa pegi main tu kat jugra lagik. but stil, smpai skrg tak penah pegi haha.

blaja naik kuda pun ade gak dlm list. siap kontek taman pertanian upm serdang yg kat dpn opis aku dulu tu. konon2nye lepas keje, bleh la singgah berkuda. kononnyer laaaa.

pastu konon nk blaja swimming (ni cita2 dari zaman serumah dgn raz lagi ni, konon sama2 nk blajo). tp smpai skrg, tak jadik2 gak. dh nk jadik mak pun minah tu. tp since pegi skuba kat redang aritu, rasa cam berkobar2 smula la nk blajo nih. isk isk. kakti pun dh start kelas swim. dengki dengki.

kemudian berkecimpung jap dlm bidang boling, konon nk jadi weekly xtvt dgn kekawan la. tp baru 3/4 kelas pegi rsanye cam tak serasi je dgn jiwa (padahal mmg tgn kayu pun). utk main sesuka kekadang 3/4 bulan skali bleh la kot 🙂

pastu ade ati gak nk blaja jahit, konon isi masa lapang. lama2 bleh buat bisnes lak, amik upah jahit (huhuhuhuh tinggi gile cita2 kan, tapi hampeh je!). tp pun tak kesempatan nk blajo.

bak kata pepatah, kalo dh malas tu, ade aje la alasannye. kan kan.

Advertisements

8 thoughts on “mencari hobi baru

  1. muekekekee….kena cr bekap kalo2 tetiba nak pecatkan bos kat sini ekekeke…

    **sori ye teranto 2x tu..mula mcm dia xmasuk..tu anto lg..ekekeke..

    • ceh iye2 je.
      water rafting aritu fiqa bukan main promote kat portal.
      last2 aku sorang je folo, org lain cam takde yg minat je.

      tp kalo ade lagik pasni akan dihelo2kan la. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s