end of year 2008

hari terakhir tahun ni. dan esok mula la tahun baru 2009.

resolusi tahun dpn, ade a few. tapi macam blur2 lagik.

mmmm.

(utk bbrp ketika ni, aku lebey prefer utk guna perkataan resolusi, selain dari perkataan yg makna sinonim nya sama, yg mula dgn huruf A tu, agak alergik!)

Advertisements

panas dlm dingin pagi jumaat

aiii pepagi buta dh bikin hati gue hot. seminggu tak masuk opis, ingatkan arini semangat berkobar2 la nk masuk setel keje pending. skaliiii tgk ramai pulak cuti secara HARAM hari ni.
kenapa aku kata haram?? sbb aritu aku dh ckp hanya DUA orang saje aku benarkan bercuti, iaitu staf2 yg tidak bercuti panjang seminggu smasa raya haji aritu. yg lain dh sakan cuti seminggu time tu. fair enough la for others kan. takkan pantang ade cuti panjang semua korang nk blasah amik. pandai2 la bahagikan. keje kat opis ni pun nk kena jalan jugak.

aku dah CAKAP yg aku TAK BENARKAN, secara elok, dan aku pulangkan balik semua borang.

tapi pagi ni, tgk sebahagian borang2 tu semua ade balik atas meja aku, dan tuan2 empunya borang pun mmg sah tak masuk opis arini!

well, korang yg create d war. we’ll see then.

mencari hobi baru

aku bru prasan, yg aku dh lama takde hobi baru.
hobi sblum ni? standard cam rakyat2 jelata lain la “membaca” dari dulu smpai skrg, tu aje la hobi aku.

aritu kononnye dh start dgn water rafting, konon nk dijadikan hobi baru la. tp since pegi skali kat gopeng tu, dh takde pegi lagik dh. haha. bukan sbb ngeri pun, tp tak kesempatan, takde kawan yg nk join. hukhuk. tp mmg syok la main tu. thriller giler!!!!

ade jugak survey2 paragliding. uii gile ganaz hobi tu. haha siap dpt kontek org yg biasa pegi main tu kat jugra lagik. but stil, smpai skrg tak penah pegi haha.

blaja naik kuda pun ade gak dlm list. siap kontek taman pertanian upm serdang yg kat dpn opis aku dulu tu. konon2nye lepas keje, bleh la singgah berkuda. kononnyer laaaa.

pastu konon nk blaja swimming (ni cita2 dari zaman serumah dgn raz lagi ni, konon sama2 nk blajo). tp smpai skrg, tak jadik2 gak. dh nk jadik mak pun minah tu. tp since pegi skuba kat redang aritu, rasa cam berkobar2 smula la nk blajo nih. isk isk. kakti pun dh start kelas swim. dengki dengki.

kemudian berkecimpung jap dlm bidang boling, konon nk jadi weekly xtvt dgn kekawan la. tp baru 3/4 kelas pegi rsanye cam tak serasi je dgn jiwa (padahal mmg tgn kayu pun). utk main sesuka kekadang 3/4 bulan skali bleh la kot 🙂

pastu ade ati gak nk blaja jahit, konon isi masa lapang. lama2 bleh buat bisnes lak, amik upah jahit (huhuhuhuh tinggi gile cita2 kan, tapi hampeh je!). tp pun tak kesempatan nk blajo.

bak kata pepatah, kalo dh malas tu, ade aje la alasannye. kan kan.

ngantUKssS~~~~

pasni rsanye aku tak bleh cuba2 utk balik rumah waktu lunch hari jumaat lagik dh. sbb ni la hasilnya, rsa MALAS AMAT + NGANTUK SGT bila nk masuk opis semula bg sesi petang. ye la, dh syok lepak 2jam kat rumah.

arghh! nape mesti penyakit ngantuk ni melanda!

owh, ade berita yg amat menarik pada hari ini. surat ITU telah sampai di rumah kekanda ambe. dan esok ambe berkira2 utk pegi mengambil mende ITU di kajang bersama adik ambe.
wahhh!! excited tetiba!! 😉

aku suka …

tiba2 tadik aku baru realize yg aku suka bbrp mende ni, suddenly :

1- donut! bukan donut yg singgit 3 biji tu. ni donut cap jco yg berduyun2 orang beratur beli kat pavillion tu dan big apple. slama ni aku bukan main alergik lagik tiap kali k-rol duk ngidam nk dunkin donut. tp bila aku t’makan skali donut jco aritu, jadik addicted lak. td pegi tesco puchong, ternampak big apple, terus aku jadik kekanak riang. iskkkk ade pelaris ke jin ke hape diletaknye dlm tu!!

2- sushi! tp bukan sushi king atau sebarang sushi. hanya 3/4 jenis sushi yg dijual di supermarket jusco saje. yg ade terang2 letak ketul2 ikan ke hape tu, mmg aku tak bleh telan.

3- nasi putih + ikan kembong/selar goreng + kuah sayur putih! lauk paling sempoi. haa tak susah laki aku nak layan tekak aku nnti kan, tak cerewet pun (err tekak sape yg patut diambil berat nih? haha)

4- ape jua lauk yg mama makan! kekadang tu aku jeling tak selera je tgk lauk2 yg ade. tp bila mama yg start amik pinggan, letak nasi, letak lauk2 tu, pastu ngap, teruss aku nampak macam tu la lauk paling sedap kat dunia. terus amik pinggan join makan!! hhhmmm! mmg sedap selera mak2 nih!

5- air tin nescafe (original) yg dijual dlm fridge stesen minyak atau 7-e! kalo bleh sepanjang masa nk ade stok dlm kete. feveret drink msa tgh drive, especially tgh jem atau travel jauh. rsa diri ni ala2 brutal je duk togok air tu smbil pegang stereng sbelah tgn, pastu buat muka kerek kat kete sebelah (ala bwk kete auto bleh la berlagak hahaha)

6- jajan cap jepun nama wang wang senbei! kekadang tu satu bungkus besar bleh abih bila dh start mengunyah tu. aku pn tak ingat sejak bila aku gilakan rice crackers cap jepun tuh. nnti aku amik gambo letak sini.

mmm tu je stakat ni yg terlintas. rsa cam ade byk lagik. nnti la kalo teringat.