aku la VVIP itu..

korang pernah dengar tak kete polis escort orang yg sesat jalan carik hotel utk attend kursus kat tgh2 kl ni?

tak pernah? tlg la pecaya, kisah tu mmg wujud dan benar2 terjadi. 🙂

Advertisements

besday boy

“helo cik lin”

“iye abg. abg kat mane tu”

“abg dlm kereta dgn mami & daddy. ciklin tau tak jumaat ni hari jadi abg?”

“ye tau. kenape?”

“abg nak ciklin belikan hadiah power rangers. abg tak kisah warna ape pun, tp abg taknak yg warna pink, yellow, white..”

isk.

ni ape kes takde kesedaran sivik ni!

hangin btul aku. last saturday pegi jusco di tmn maluri dgn kazen, nk carikan besday present anak buah terchenta a.k.a iean. kebtulan hari tu 2nd day jusco start sale. so byk la tempat kita org tersinggah sebelum nk sampai ke tujuan asal (toys’ dept).

msa kita org duk belek2 baju kat tgh2 concourse tu, tmpt yg biasa dia org lambakkan brg2 yg ade sale gile2 tu, kita org terpandang la sorang pompuan ni duk buat sumthing. kazen aku dh tarik2 lengan baju aku dh, suruh tgk bbtul. korang nk tau? dia bleh angkat skirt dia (tapi takde la smpai atas nun), pastu main sarung je seluar yg dia nk try. aku takde la rsa tu isu sgt, tp sbb dia buat tu kat tengah2 kwsn yg penuh dgn umat manusia lain, dan diperhatikan oleh bukan sahaja kami berdua, tp jugak org2 sekeliling yg lain. aku tgk muka salesgirl yg layan dia tu pun cam toye dh. mcm la takde bilik2 kecik utk try tu. sebelah tu aje pun. tak pun pegi la sorok2 skit sebelah rak2 baju tu. ni yg ko nk main sarung terus kat tgh2 orang tu ape hal la. mntk ampun la kak, tp nampak sgt tak senonoh la!!!

kes kedua, msa kita orang nk turun lif. bersama kita org dlm lif tu adalah sorang mak dan anak lelakinya yg umur 9-10 tahun kot. msa lif tu gerak, aku nmpak mak dia tu tekup mulut anak dia. cuak jugak dibuatnye, kes culik anak orang ke hape nih. tp tgk budak tu rileks je. skali msa lif tu terbukak, aku nmpak mak dia campak sumthing atas lantai lif then terus kluar dgn muka innocent nye. aku yg penuh perasaan ingin tau nih pun pegi la dekat dgn mende tu, nk close up la kononnye. korang tau ape dia?? CHEWING GUM!!!! bangang mangkuk ayun punye makcik nih!!! nk je aku amik mende alah tu pastu gi sumbat dlm mulut dia. sungguh teramat la tak senonoh. aku ingatkan bbudak je biasa buat keje camni. tp ade jugak org2 tua yg mengajo. rupanye dia tekup mulut anak dia tu sbb nk suruh anak dia luahkan chewing gum tu. eiii geramm btul aku masa tu!!!!

isk tak paham! tak pahammmm dgn dia org nih!!!! tolong la kekawan ye, jgn tiru aksi2 di atas di mana sahaja anda berada.

saya yang menurut perintah?

tak kira ape keadaan ko sekalipun, selagi tidak critical emergency, ayat atas tu ko kena jadikan pegangan selagi ko dlm perkhidmatan ni. dan tu la yg buatkan aku agak sesak napas skrg ni. tadik ptg dapat call dari opis, esok pagi pengarah baru nk jumpa semua ketua unit dan pegawai kul 9. adeh!

leklok dh plan dgn staf 2 org tu nk balik dari melaka ni after lunch esok. skali kena tukar la, pas subuh esok terus gerak balik s.alam. harap2 tak tersengguk la aku bwk kete. actually plan nk tido awal dh ni. tp sbb tadik entertain penceramah sesi mlm, minum kat kedai mamak tepi hotel ni, segar pulak mata dibuatnye. isk isk.

argghhh!!! turut tak turut, turut tak turut. sronok jadik bos rupanye kan!!! ape aje ko nk, sume org akan usahakan tanpa perlu dipaksa. ckp aje.

sekian, luahan rasa :

saya yang sentiasa menurut perintah dari masa ke semasa.

p/s : byk pulak dpt invi open hse minggu ni. tima kasih kpd semua yg menjemput. smoga korang semua dimurahkan rezki sentiasa 🙂 (ade rumah yg kasi door gift skali ke? bleh aku utamakan dulu hahahaha)

lost n found?

ya anda masih berada di blog sy, bukan blog ahmad albab, tapi mmg konfem sy yang punya. buat kesekian kalinya aku menukar theme. saje, try test. cam comey lak kaler warna warni ni. kalo korang tak suka pun aku tak kisah. suka ati aku la kan hahaha.

huahuahuahuahuahua (read : gelak takde motif)

aku rsa aku ni cepat sgt ilang fokus dlm satu2 perkara, lagik2 kalo ade pihak2 yg dtg dari ulu banat mane tah masuk campur skali. tp kejap aje, pastu konpem jumpa balik fokus yang ilang tu.

pastu nnti ilang lagik, then jumpa lagik. ilang lagik, then jumpa lagik blablablablabla.

maka itulah datangnya ” LOST N FOUND”

p/s : eye on malaysia dh pindah ke melaka ke? cam menarik je xtvt2 mlm aku nnti ni 😉

Five Simple Rules..

got from sumwhere, lupa dh dari mane. but it is sumthing gud to share :

Five Simple Rules..

GOD Didn’t promise days without pain, laughter without sorrow, sun without rain, but HE Did promise strength for the day, comfort for the tears, and light for the way.

Disappointments are like road humps, they slow you down a bit but you enjoy the smooth road afterwards. Don’t stay on the humps too long. Move on!

When you feel down because you didn’t get what you want, just sit tight and be happy, because GOD Is thinking of something better to give you.

When something happens to you, good or bad, consider what it means. There’s a purpose to life’s events, to teach you how to laugh more or not to cry too hard.

You can’t make someone love you, all you can do is be someone who can be loved, the rest is up to the person to realize your worth.

The measure of love is when you love without measure. In life there are very rare chances that you’ll meet the person you love and loves you in return. So once you have it don’t ever let go, the chance might never come your way again.

It’s better to lose your pride to the one you love, than to lose the one you love because of pride.

We spend too much time looking for the right person to love or finding fault with those we already love, when instead we should be perfecting the love we give.

When you truly care for someone, you don’t look for faults, you don’t look for answers, you don’t look for mistakes. Instead, you fight the mistakes, you accept the faults, and you overlook the excuses.

Never abandon an old friend. You will never find one who can take his place. Friendship is like wine, it gets better as it grows older.

Remember the five simple rules to be happy:

1. Free your heart from hatred.

2. Free your mind from worries.

3. Live simply

4. Give more.

5. Expect less.

No one can go back and make a brand new start. Anyone can start from now and make a brand new ending.