pisces hari ini…

Resist the urge to share too much about yourself or about what you’re doing, right now. It’s great that you’re so enthusiastic about things, but you don’t have to share every single piece of information with every single person you meet up with. Too many details could cause people to get overwhelmed and mentally shut you out, which is the last thing you want! If people want to know more about you, don’t worry —they will ask you questions and engage you in conversation.

p/s : aish cam terkena je…nk wat camne, dh aku mmg suka bercakap n bercerita…susah noo nk kontrol…nmpaknye pasni kena jaga skit la, so kalo nk tau lebey, SILA BERTANYA ya, dan hanya soalan yg aku rsa relevan sahaja akan dijawab ^_^

Advertisements

so thankful…

hari ni, betapa aku sedar yg Tuhan tu sentiasa dengar permintaan hamba2Nya..aku syukur sgt tadi, bila mende yg aku takut sgt jd arini tu rupanya tak jadik…aku dh pasrah sgt dtg keje pagi tadik, mmg kosong je rasa otak ni…tp bila kwn aku dtg bgtau gud news tu teruss bergenang mata aku..ya Allah, tak terkata aku dibuatnya tadik..betapa mende yg buat hidup aku tak tentu arah cam mereng selama few weeks ni, dibatal2kan saat akhir..sepatutnya arini dan esok la hari yg paling mengpsikokan aku, tp alhamdulillah, syukur sgt…

tima kasih pd kekawan yg keep supporting me (no need to mention d names la kot, korang tau sndiri ok)… bg kata2 semangat kt aku yg dh ilang separuh nyawa dibuatnya..really appreciate dat..tima kasih byk2..korang doakan la another gud news pulak yg akan dtg dlm msa terdekat ni…

setelah sekian lama aku tak merasa tenang seperti ni…

oh tadik merasa mkn nasi dagang, fresh brought dari k.trg ok, nasi dagang rm45 hehe kalo korang teringat la kisah yg kecoh dlm paper aritu…mama bwkkan tadik…mm lusa mama kimo sesi ke4…smoga dia keep kuat semangat mcm skrg, really hope so…

another working day..

mcm biasa, pejam celik, dh abih weekend, esok dh masuk another monday, againnn…tp aku njoy weekend aku kali nih, even actually jauh dlm hati resah+down giler…aku cuma try to pretend nothing happen, mcm kata ex-bos aku jumaat aritu, watever nk jd skalipun next week ni, yg penting jgn pk kan, just njoy ur weekend..sbb kalo pk ke tak pk ke, mende tu still jd jugak kan (stil hoping dat mende tu rumours semata-mata)…aku cukup penat+stress melalui minggu2 kebelakangan ni yg sgt berat dan mengecewakan..

dan aku harap kalo esok ni merupakan last day aku di bahagian tu, hopefully esok jugak last day aku di jabatan tu, bukan skadar di bahagian…senang ckp, kalo nk tukar pn, biar lah kuar dari bangunan tu terus, bukannye skadar dalaman…

tadik aku call a gud fren of mine (yg aku tak penah jumpa, dan actually tu la 1st time aku ckp tepon dgn dia) sbb dia kata dia ade mslh..w/pun aku tak penah jumpa dia slama ni, tp rsa mcm dh kenal lama sgt..kalo aku ade mslah sblum ni pn, dia la jd kaunselor aku…so ni la masanye kot aku pulak bantu dia, even not much tp at least aku bleh jd gud listener kan…dan surprisingly, dia yg aku kenal sgt ceria orgnye, x sangka dia byk pendam msalah..nway buddy, if u read dis, aku harap ko tabahkan diri, kuatkan semangat…Tuhan Maha Adil, ape yg dia amik dari ko, insyaAllah dia akan bg balik kemudian, malah lagik byk dari sblum ni…yg penting ko jgn pandang satu sudut saje, sbb rezki & hikmah tu mungkin dlm pelbagai bentuk lain yg ko tak sedar…aku ckp ni pun utk diri sndiri jugak, sbb kekadang bila kite ditimpa dugaan mcm tu, kite slalu menidakkan pemberian lain yg Tuhan berikan, dan nasib org lain yg lagik berat musibahnya…so always be thankful k, dan aku pn doakan kesejahteraan ko sekeluarga, smoga selamat dari musibah dan hasad dengki manusia..dan jgn give up, hari ko akan tiba jugak nnti, trust me…cuma bila dan di mana, Dia saja yg tau, just keep praying…ok buddy? ;p

version of love

sumthing to share, got from emel ;p

The Original Version
If you love somebody,
Set it free…
If it comes back, it’s yours,
If it doesn’t, it never was yours… .

The Pessmist Version
If you love somebody,
Set her free …
If she ever comes back, she’s yours,
If she doesn’t, well, as expected, she never was.

The Optimist Version
If you love somebody,
Set her free …
Don’t worry, she will come back.

The Suspicious Version
If you love somebody,
Set her free …
If she ever comes back, ask her why.

The Impatient Version
If you love somebody,
Set her free …
If she doesn’t comes back within some time limit, forget her.

The Patient Version
If you love somebody,
Set her free …
If she doesn’t come back, continue to wait until she comes back …

The Playful Version
If you love somebody,
Set her free …
* If she comes back, and if you love her still, set her free again, repeat *

The Lawyer’s Version
If you love somebody,
Set her free…
Clause 1a of Paragraph 13a-1 in the second amendment of the Matrimonial Freedom Act clearly
states that…

The Bill Gates Version
If you love somebody,
Set her free…
If she comes back,
I think we can charge her for re-installation fees
and tell her that she’s also going to get an upgrade.

The Statistician’s Version
If you love somebody,
Set her free…
If she loves you, the probability of her coming back
is high
If she doesn’t, your relationship was improbable
anyway.

The MBA Version
If you love somebody
set her free…
instantaneously…
and look for others simultaneously.

The Psychologist’s Version
If you love somebody
set her free…
If she comes back, her super ego is dominant
If she doesn’t come, back her id is supreme
If she doesn’t go, she must be crazy.

The Finance Expert Version
If you love somebody
set her free…
If she comes back, its time to look for fresh loans.
If she doesn’t, write her off as an asset gone bad.

The Marketing Version
If you love somebody
set her free…
If she comes back, she has brand loyalty
If she doesn’t, reposition the brand in new markets.

The Possessive Version
If you love somebody
don’t ever set her free.

p/s : hahahahahahaahahahahahha it was so true!! so which version r u? ;p

trip to PD wif my family

just came back dari Tiara Beach Resort PD, pegi smalam (sabtu) balik arini..trip yg last minute plan n decide..kakti la punye keje tu..tp really nice place to go, no wonder TBR tu menang best family resort last 2yrs..one stop centre utk family entertainment…dgn ade their own water theme park kt tgh2 resort tu, giler besar…aku dgn k-rol la yang jd mangsa jaga anak2 buah nih main air, last2 dgn kita org skali kuyup jugak, duk kejar dia org kuar masuk kolam tu adeh laa…pastu gi layan video games kat games room kat situ..aku bukannye suka sgt, tp dh alang2 ade kan, layan aje laa…

pastu memalam ade mcm2 persembahan kat pavillion stage tgh2 resort tu jugak, mcm smalam, aku dgn krol turun tgk ade acrobatic dari china, mmg kellasss laa..melopong je tgk dia org duk meliuk2, angkat pusing2 meja dgn tong besar guna kaki .. ramai la turun tgk skali…10.30 start movie show pulak, mr bean’s holiday…pun aku layan jugak dgn krol, alang2 kan…tak payah carik cinema, duk depan tu je..pastu dh start ujan dlm kul 11.30..so balik bilik laa..aku terus tido je, x sihat badan…dgn batuk selsema nya since balik genting aritu, pastu tmbh lagik main air sakan..lepas telan pil yg papa bagi, terus tido…tp tatau la nape, asyik terbangun, tiap setengah jam, tiap sejam asyik terjaga..pastu badan berpeluh, padahal dlm aircond..maybe effect ubat tu kot..krol kuar layan bola pulak kul 2.45 tu, kat layar skrin yg dia pasang kat area dpn resort tu…tu la aku ckp, semua ade kat sini, 2hari duk je dlm ni tak payah kuar ke mane…

pagi2 tadik bebudak ni dh kejutkan semua org, tuntut janji nk turun main air awal pagi..adehh tak reti rehat dia org nih..so aku dgn kakti la bwk turun dulu..pastu krol dgn mama semua turun..aku sewa basikal double seater tu, rm10 setengah jam, bleh dpt extra 10-15minutes w/out additional payment..naik dgn krol, pusing2 satu resort, pastu mama pulak, pastu kakti, pastu cik ani…sume mcm tak penah naik beskal, excited smacam…

mama pun xcited nk berendam jugak, so aku dgn cik ani gi la temankan dia mandi kat kolam utk adults..memula aku pun malas la nk berendam, dgn hidung tak berapa ok nih, tp mana bleh tahan, tgk sume org syok je mandi manda…bebudak tu last2 duk main istana pasir tepi kolam tu, one gud thing pasal resort nih, dia org siap buat ala2 pantai buatan kat situ, letak pasir pantai keliling kolam tu…so ade la can org nk main2 pasir lak…

dlm kul 11.30 naik semua, siap2, cek out kul 12.30..terus gerak balik, singgah makan kat nilai..smpai rumah, sume bergelimpangan tido, termasuk la aku..satu badan rsa lenguh, papa kata ubat tu mmg camtu effectnyer , adehhh ye ke..tak pasal2 menggeliat memanjang aku dibuatnyer..

ahhh esok keje…kejap sgt weekend nih, dh nk masuk opis esok…mmm harap2 dpt gud news tu esok..really hope so….

keep hoping…

pasrah dh aku ni..ingatkan arini dh ade kabar berita ttg tu..tp lepas few times called dia arini, rupanye stil takde jwpn, nxt week baru masuk board meeting..iskk mcm susah sgt nk dpt, aku dh berharap sgt ni…tp tadik dia ckp mcm nama aku ade utk tmpt lain pulak, yg aku penah try to get 2tahun lepas, mmg aku suka sgt kalo dpt yg tu, terkedu jugak la bila dia ckp tadik…lagik la risau aku dibuatnye…nk bg ke tidak nih..jgn la buat aku tertanya2 mcm ni…yg satu tu pun blum tentu lagik lepas, ni dh cadang utk yg lain pulak .. aku dh cukup demoralised nih…lagik pulak bila dpt tau satu berita td yg sudah tentu buat moral aku makin down..so sblum aku gila kat sini, tlg la bg jawapan tu cepat2….

kekawan, doakan yg terbaik utk aku yaa….wish me luck….

old friends…

tadik aku tertengok profile friendster membe…ternampak la gamba sorang sahabat lama dengan wife n newborn baby nye…tatau la , rsa mcm tersentuh sgt tgk gamba tu…a happy family ever after, congrats to him..

mm tadik jugak, aku bukak emel, tersentap jap nmpak nama sorang lagik sahabat lama hantar emel, since his last emel 2bln lepas..aku m’harapkan emel tu to say hi or apa kabar…tp actlly just emel yg diforward2kan…quite dissappointed..aku pun tak paham ape jd dgn aku ni..dulu aku sndiri yg ckp xnak kenal dia lagik dh, then skrg apsal aku keep hoping dia contact aku?? all d way dari genting tadik aku teringat kt dia, ape kabar dia, camne keje dia, stil stress ke…and even sepanjang 4hari kat genting aku teringat sgt kt dia…kenape? sbb dia slalu sgt sebut nk pegi genting sama2..tp tu satu ketika dulu..x kesempatan, dan takkan ada lagi pasni…so lin, pls stop thinking about him!!

then just now, sorang sahabat hantar sms, terubat jap kecamuk aku arini..