calling for doktor mata ..

smalam mata aku mcm pedih2, so otomatik tanpa dirancang tangan aku sure naik *genyeh mata tu dgn rakusnya. pepagi tadik bangun mata pedih + merah. pastu bila kelip2, rsa cam urat mata tertarik2 pulak, err how to xplain aa? cam pedih2 la. smpai la skrg. bila nk cuci muka pun tak bleh terkena2 kwsn keliling mata tu, terasa kepedihannye.

so terpikir la nk gi klinik. tapi tetiba aku konpius, aku penah tengok ade KLINIK GIGI, KLINIK KANAK2, tetapi aku tak penah tengok ada KLINIK MATA. kalo pegi klinik biasa, abih2 pun dia suluh aje mata aku ni kan? ke camne? so last2 tadik aku menggoogle “optometrist di shah alam“. alahaiii sebijik dua aje yg dikesan. tu pun kedai spek sebenarnye, yg ade optometrist.

esok kena ronda la carik sendiri nmpaknya. adeh, mata gue makin pedih. camno nk nonton wayang si pp esok ni?! ampun pp, atas kemaslahatan mata gue ini. senang2, kirimkan la cd rakaman wayang lu tu ye ;-)

ayuh! esok pepagi mau ronda2 tasik!! chaiiyook!

*genyeh : gosok2 mata dgn ganasnya.

About these ads

6 thoughts on “calling for doktor mata ..

  1. ko try usha area old town..kat2 pasar jln othman.. situ ada specialist mata..

    n tak silap aku kt midvali pon ada.. smbil shoping leh survey kedai mata..ermm klinik mata.. tp ni midvali ni kalo tk silap aku la..

    (p/s:aku rindu belacan….poskan belacan kt aku)

  2. old town ? aku tau oldtown kopitiam kat plaza masalam tu aje haha

    pasar jalan othman? dey! kat daerah mane tuh???

    ala bro, stakat nk kirim belacan, buang karan la aku nk bayar wang pos. aku kirim surat berbau belacan bleh ? murah skit kot? ;-)

  3. abis tu jumpa ker x? aku tgh mengalami masalah yg sama ney.. menggogle sbb pedih mata.. pastu jumpa blog ko yg amat memahami situasi aku, aku area shah alam.. amat memerlukan dr mata… ko dah jumpa belom… ? kat mana?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s